Dönem Sonu İşlemler

ŞEHİT BORA SÜELKAN MESLEKİ VE TEKNİK ANADOLU LİSESİ

2017-2018 EĞİTİM ÖĞRETİM YILI

I.DÖNEM SONU İŞ VE İŞLEMLERİ

2017-2018  Öğretim Yılının 1. döneminin sonuna yaklaştığımız bu günlerde eğitimin niteliğini ve kalitesin eğitim-öğretime entegre etmeye çalışan fedakar ve değerli öğretmenlerimizin, daha iyi ve optimum sonuçlar almaları, ortaya çıkabilecek olumsuzlukları önleyebilmeleri için aşağıdaki hususların hatırlatılmasına ihtiyaç duyulmuştur.

1.    Yazılı, performans çalışması ve tüm notların sonuçlanmasını  tamamlayıp, e- okul şifrenizle puanlarınızı en geç 15/01/2018 tarihine kadar girilmesi gerekmektedir. 08.30  da not girişleri kapatılmış olacaktır.Kurtarma sınavların notlarını ilgili sınıfların müdür yardımcılarıyla girilmesi gerekmektedir.

Puan-not fişlerinizi 15/01/2018 Pazartesi günü mesai bitimine kadar sistemden çıkararak, kontrolleri ilgili sınıfların müdür yardımcılarıyla birlikte yapılıp, imzalanarak teslim edilmesi gerekmektedir.

17.01.2018 Çarşamba günü karneler basılacağı için en geç 16.01.2018 Salı gününe kadar sınıf rehber öğretmenleri karne öğrenci görüşlerini (motivasyonu artırıcı ve olumlu mesajlar) yazmaları gerekmektedir.

2.    İzin veya rapor nedeniyle sınava giremeyen öğrencilerin bilgilerini ilgili müdür yardımcısından öğrenmek suretiyle  sınava alarak puanlarını müdür yardımcısı koordinesinde tamamlayınız. (Raporlu öğrencileri raporlu olduğu günlerde kesinlikle sınavlara almayınız.)

3.    Dönem sonunun yaklaşması nedeniyle okulda oluşabilecek olumsuzlukların önlenmesi için gerek nöbet görevlerinizde, gerekse derse giriş ve çıkışlarda daha dikkatli ve titiz davranınız. Nöbet görevlerinizde zil çalmadan (1 dakika önce) nöbet yerinizde olunuz ve tüm sınıflara da öğretmen girmeden nöbet yerinizden ayrılmamalısınız. Boş olan sınıfları müdür yardımcıların görev dağılımı koordinesinde sınıflara nezaret edilmesi ve ders öğretmenin adını kırmızı kalemle yazarak defterin imzalanması, derse geç gelen öğrencileri  Derse Kabul kağıdı olmadan derse almamalısınız.

4.  Sınavlarda sınavını erken bitiren öğrencileri kaçıncı ders saati olursa olsun kesinlikle dışarı çıkarmayınız. Ayrıca derslerden hiçbir şekilde öğrenciyi dışarı çıkarmayınız, acil durumlarda okul rehberlik servisi ile koordineli hareket ediniz.

5.    Mesleki Açık Lisenin Beceri Eğitimi Dersi Sınavları 22-23 ocak 2018 günlerinde  yapılacaktır. Sınavda görev olan komisyonların sınavdan 1 saat önce kurumumuzda sınav görevleri için hazır bulunacaklardır.

6.   Zorunlu haller dışında izin ve rapor kullanmamaya özen göstermenizi özellikle rica ediyorum. Dönemin son gününe kadar derslerinizi dolu dolu geçiriniz, değerler eğitimi faaliyetleri kapsamında çalışmalar yapılmalıdır.

7.  2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı 1. döneminin ders kesimi 19/01/2018 Cuma günüdür. Aynı gün öğrenci karnelerinin verilebilmesi için sınıf öğretmenleri yöneticiler ile işbirliği içinde sınıf karnelerinin hazır olmasını sağlayıp (18/01/2018 PERŞEMBE günü), imza ve mühürden sonra karneleri öğrencilere dağıtmak üzere teslim alacaklardır. Sınıf öğretmenleri takdir-teşekkür-onur belgelerinin de e-okul listesinden kontrol edilerek karnelerine iliştirilmesi, kontrollerini yapmaları gerekmektedir.

Karneler 19 Ocak Cuma günü tüm sınıflar için saat 09.00´da, verilecek olup, sorunsuz bir şekilde dağıtılmasının sağlanması için sınıf rehber öğretmenlerinin en geç 08:00´da okulda hazır bulunmaları ve ilgili müdür yardımcılarıyla hazırlıklarını tamamlamaları gerekmektedir. Ayrıca karneleri dağıtan sınıf öğretmenlerimiz okulumuzu hemen terk etmeyecekler, sonradan gelenlerin karneleri verilmeye devam edilecek, 1 ders saati sonra kalan karne ve belgeleri ilgili müdür yardımcılarına teslim edeceklerdir.

19 Ocak tarihli nöbetçi öğretmenlerin tamamı nöbet yerlerinden tüm karne töreni ve dağıtımı bitmeden ayrılmayacak, nöbetçi müdür yardımcısıyla koordineli bir şekilde çalışacaklardır.

8.    Dönem bitmeden sınav öncesi zümre tutanakları ile yönetmelikte belirtilen aylık toplantı tutanaklarını, yazılı soru ve cevap anahtarlarınızı, aylık kulüp raporlarınızı ilgili müdür yardımcılarına teslim etmeniz gerekmektedir.

9.  Onur Belgesi verilmesini uygun gördüğünüz uhdenizdeki sınıfların öğrenci isimlerini en geç 12/01/2018 tarihine kadar Onur Kuruluna bildirilmeniz gerekmektedir.

10.  2017-2018 Eğitim- Öğretim Yılı 2. dönem  ders başı 05/02/2018 Pazartesi günü normal saatinde başlayacak olup; öğretmenler kurulu 05/02/2018 salı saat 13:30’ da yapılacaktır.

11.  İkinci Dönem Başı Sorumluluk Sınavları 09/02/2018–10/02/2018  tarihlerinde  yapılacak olup, görev belgeleriniz 2. Dönem Başı Öğretmenler Kurulunda imza karşılığı dağıtılacaktır.

12.  Geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimizin yetişmesi için özveriyle çalışan siz değerli öğretmenlerimize şimdiden iyi tatiller dilerim.

Eğitim Öğretim faaliyetlerinde kalitenin artırılması, geleceğimizi emanet edeceğimiz gençlerimize güvenli ve verimli eğitim ortamlarının oluşturulması, okul olarak tüm öğretmenlerimizle birlik ve beraberlik içinde hep birlikte tüm paydaşlarımızla yönetimin bir parçası olduğumuzu bilerek; direktifler doğrultusunda hareket edilmesini ve gereğinin yapılmasını  ÖNEMLE rica ederim.

Saffet ALPTEKİN

Okul Müdürü